Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Charter från Skellefteå till Rhodos

Jämför och boka resor från Skellefteå med ledande reseföretag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Rhodos Grekland, Europa

Rhodos har varit en favorit för många svenskar i flera decennier. Här kan du se vackra medeltida städer eller bara njuta av solen på någon av de många stränderna.
Det är ingen slump att Rhodos är ett så populärt resmål. Här finns ett av Greklands bästa klimat, mängder av arkeologiska ruiner, bra stränder och många vackra städer. Den största orten på ön är Rhodos stad som ligger på den norra spetsen. Här finns en liten strand men den stora sevärdheten är den muromgärdade gamla stan. När du går omkring här så går du på samma gator som riddarna från malteserorden gjorde under medeltiden. På museerna kan du läsa mer om stadens försvunna underverk – Kolossen av brons som stod i hamnen. De bästa sandstränderna finns på Rhodos östkust. Den största finns i badorten Faliraki där också de flesta hotellen finns. En bit söderut ligger orterna Kolymbia och Lindos, som båda har flera härliga stränder. Staden Lindos är också ett populärt resmål. De pittoreska vita husen ligger mycket vackert på sluttningen till ett berg med en imponerande borgruin. I slutet av maj varje år kan du se ett av naturens märkligaste fenomen på Rhodos. I Petaloudes-dalen samlas tusen och åter tusen fjärilar för att vila i de lummiga skogarna och vattenfallen. Alla fjärilarna är dessutom av samma art, sebraglansspinnare (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på västra Rhodos, ungefär 15 km från Rhodos stad.
4tim
Flygtid från Stockholm
1 / 21
Thinkstock
Kallithea
2 / 21
Foto: ingridhell
" Den vita byn "
3 / 21
Foto: bittan
4 / 21
Foto: inah
Rhodos stad.
5 / 21
Foto: rhodoskillen
Utsikt från en av portarna.
6 / 21
Foto: ingridhell
Blått hav
7 / 21
Foto: trisse52
"Mitt ställe"
8 / 21
Foto: ingridhell
Ett fönster i ringmuren.
9 / 21
Foto: rhodoskillen
Lediga bord
10 / 21
Foto: madi
Mittemot kyrkan.
11 / 21
Foto: gullsing
Lindos
12 / 21
Foto: ingridhell
Grekisk sallad
13 / 21
Foto: isa
Dags för siesta?
14 / 21
Foto: ingridhell
15 / 21
Foto: inah
16 / 21
Foto: travelfun
Vackra murar.
17 / 21
Foto: gullsing
Strandpromenad.
18 / 21
Foto: gullsing
Agios Nikolaos fortet...
19 / 21
Foto: ingridhell
20 / 21
Foto: rhodoskillen
Det fina badet och fästningen.
21 / 21
Foto: bengtar